Revised Carnoustie golf centre plans approved



Artist impressions of the Golf Links centre as it would look.Revised plans for the expansion of Carnoustie’s multi-million pound golf centre have been given the green light.

The ground floor of the extension will have a new entrance and accommodate a golf simulator, member’s golf bag storage area, temporary bag drop area, caddies area and the caddymaster’s office, the pro-shop store and a delivery area.

The first floor will feature a bar and a café/restaurant which will include a private dining room.

On the first floor there will also be a function/TV room, kitchen preparation areas and stores, a changing room and other meeting rooms and offices. There will also be external terrace areas.

The external service yard located at the southeast corner of the building will be relocated to the southwest corner of the building, while a new access road and pedestrian access paths will be created.

A bid to stall the application, which was recommended for approval by planning officials, failed after Angus Council development standards committee convener Rob Murray said the proposal should be considered purely on planning grounds.

Some committee members refused to debate the Carnoustie Golf Links Management Committee (CGLMC) plan over fears of its potential impact on other businesses in the town.

The R&A and PGA were among those who submitted letters of support for the proposal which CGLMC planning agent Marie Francke said was aimed at ensuring Carnoustie remains “one of the premier golf venues in the world”.

She said changes to a previous plan which was approved by councillors late last year had been brought in after extensive evaluation of the project, and would deliver additional facilities including golf simulator bays and an extended locker room area.

“We are excited about this development and what it means for the future of golf in Carnoustie,” she said. “Carnoustie can’t afford to stand still or it will be overshadowed by its competitors, all of whom are investing heavily in their infrastructure.

“We are confident that the analysis is robust and the development is viable.”

Permission was granted for the extension in November, but a reapplication was necessary due to a change in the plans, namely the provision of additional window openings on the first floor of the extension.

Tags: Angus



Related posts