Soft landscape contract completed at new Aberdeen hospital



A team of landscapers has teamed up with a commercial nursery to supply plants and complete the soft landscape contract element of the enabling works for the new £163.7 million hospital and cancer treatment centre in Aberdeen.

The new ‘Baird Family Hospital’ will replace the existing ageing Aberdeen Maternity Hospital with additional services, including breast and gynaecology services. The new ‘ANCHOR centre’ is the first of its kind in Scotland providing modern and high-quality accommodation for the delivery of co-ordinated Oncology and Haematology day patient and outpatient services.

Aberdeen-based Landform Ltd, working through main contractor Graham Construction, secured the soft landscape works, manufactured and installed all stainless steel railings, resin bound paths, timber crib support walls, wild flower areas and a new pedestrian steel and timber bridge. Landform Ltd work with Johnsons of Whixley on a regular basis and were chosen to supply and deliver 1000s of plants for the whole project.

The new hospital and centre will help provide quality care to those in need in the Aberdeen and surrounding areas with high quality, modern facilities.

Landform Ltd’s director, Jake Dickie, said: “As a premium contractor in all sectors we work in it is vital our suppliers match our quality standards, ethos and attention to detail. We have sourced our plant material through Johnsons of Whixley for many years now and our relationship has been built on their similar ethos to ours.

“From their customer service, plant sourcing, supply and premium delivery service direct to site, this enabled us to complete our soft landscape project to the specification and quality standards set out by our client.”

Johnsons of Whixley’s marketing manager, Eleanor Richardson, said: “It’s great to see the progress of this new development, Landforms landscaping works and our plant supply play an essential part in the visual aesthetics of the hospital and centre. We hope the plants are enjoyed by the staff and visitors for many years to come. We look forward to seeing the project completed later next year.”



Related posts